BİZ KİMİZ
MSD danışmanları ile tanışın
PROF. DR. MEHMET FATİH ALTAN
Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan ilk, orta ve lise eğitimini Eskişehir’de tamamlamıştır. Ortadoğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun olduktan sonra özel sektörde birçok projede saha mühendisi olarak görev almıştır. Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan 1993 yılından beri çeşitli üniversitelerde akademik ve idari görevlerde bulunmuştur. Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan yüzden fazla makalesi ve uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan bildirileri mevcuttur. Deprem ve yapı güvenliği konularında yazılı ve görsel medyada çok sayıda röportajı mevcuttur.
LİSANS
Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Fen Bilimleri Enstitüsü / İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı (Iİngilizce)
YÜKSEK LİSANS
Celal Bayar Üniversitesi
Fen Bilimleri Enstitüsü / İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı / Yapı Programı
DOKTORA
Sakarya Üniversitesi
Fen Bilimleri Enstitüsü / İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı / Yapı Program



Videolar için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.


DOÇ. DR. SİNAN CANSIZ
1988 yılında İstanbul’da doğan Doç. Dr. Sinan CANSIZ ilk, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamlamıştır. 2010 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun olduktan sonra sektörde birçok projede görev almıştır. Yüksek lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Mekanik Anabilim Dalında, Doktora eğitimini ise yine Yıldız Teknik Üniversitesi Yapı Mühendisliği Alanında tamamlamıştır. İkinci lisans olarak Mimarlık eğitimini de tamamlamıştır.
Türkiye çapında yüzlerce projenin mimari-statik projesini üstlenen Sinan Cansız akademik kariyerinde yapı güvenliği, kentsel dönüşüm, proje yönetimi, deprem mühendisliği, betonarme yapılar gibi alanlarda çok sayıda çalışması bulunmaktadır. Doçentliğini Yapı Mühendisliği üzerine alan Sinan Cansız sektörde birçok firmaya danışmanlık da yapmaktadır. Kentsel dönüşüm konusunda çok sayıda binanın inşaatında da görev alan Sinan Cansız İstanbul’un depreme hazırlığını önemli bir misyon edinmiş ve bu konuda çok sayıda ulusal kanalda programlara katılmıştır.
LİSANS
Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü
İKİNCİ LİSANS
Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü
YÜKSEK LİSANS
Yıldız Teknik Üniversitesi Mekanik Anabilim Dalı
DOKTORA
Yıldız Teknik Üniversitesi Yapı Mühendisliği
NEDEN BİZ
2023 Kahramanmaraş depremleri, 6 Şubat 2023'te dokuz saat arayla meydana gelen, merkez üsleri sırasıyla Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 7,8 Mw ve 7,5 Mw büyüklüklerindeki iki deprem olarak gerçekleşti. Depremler sonucunda Türkiye'de resmî rakamlara göre en az 50 bin 783, Suriye'de ise en az 8 bin 476 kişi hayatını kaybetti ve toplam 122 binden fazla kişi ise yaralandı. Depremlerin ardından büyüklüğü 6,7 Mw 'e kadar varan 45 binden fazla artçı sarsıntı gerçekleşti.
Bu depremlerde çok sayıda yeni binanın da yıkılması veya ağır hasar alarak kullanılmaz hale gelmesi halkımızın büyük çoğunluğunda inşaat firmalarına karşı bir güvensizlik oluşmasına yol açmıştır.
Depremden etkilenen şehirlerimizde yeni konutlar Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği (TBDY 2018) ne göre kontrollü hasar amaçlanarak tek bir büyük depreme göre tasarlanmıştır. Bu nedenle 9 saat sonra gelen ikinci büyük deprem pek çok yeni binanın kullanılamaz duruma gelmesine yol açmıştır.
Ticari kaygılar nedeniyle günümüzde çoğu konut, yönetmelik şartlarını asgari karşılayacak şekilde yapılmaktadır. Bu ise uygulamada veya tasarımda yapılan küçük hatalarda bile yapının deprem sırasında kontrollü hasar bölgesinden ileri hasar hatta göçme bölgesine geçmesine sebebiyet verebilmektedir.
Kentsel dönüşümlerde de danışmanlık hizmeti alınmadığında pek çok mağduriyet yaşanabilmektedir. Aşağıda görsel medyaya yansımış bir örnek bu durumu yansıtmaktadır.
Bilgi
Özgün Çözümler
Sürdürülebilirlik
.jpeg)